The streets are crammed with things eager to be held

Een tijdje geleden waaide er weer een gratis tijdschrift binnen. Dat gebeurt hier wel vaker. Meestal zijn dat mannenbladen, dan halen we de lingeriekalender eruit en die hangen we tegen de muur, onder de foto van het kindeke Jezus. Het tijdschrift van deze week deed zich ook voor als een mannenblad, maar stond stiekem vol met slechte artikels en tips om onze vrouwen te behagen. Goed geprobeerd, maar niet met ons, Feelingwijven!

In dat boekje met verdoken propaganda stond ook een interview met Jeremy Hackett, de Londense keizer van het maatpak. Het kostuum, aldus Hackett,  is tegenwoordig weer razend populair bij jonge mannen. Dat komt omdat zij “zijn opgegroeid met vaders in jeans. (…) Ze willen hun ouders niet imiteren, dus grijpen ze terug naar de look van hun grootouders”.

Misschien is het wel daarom dat ik al een tijdje niet meer buitenkom zonder das. Misschien is het een fase. Misschien ben ik mezelf aan het heruitvinden om uit mijn quarter-life crisis te geraken. In ieder geval heb ik altijd gezegd dat ik met mijn eerste loon een overdreven duur maatpak zou kopen, en afgelopen weekend heb ik die belofte met een beetje vertraging waargemaakt. Zaterdag mag ik het afhalen.  I don’t think you can handle this.

Dit is mijn honderdste post, laat het  controlecentrum  weten. Ik vind dat veel, voor een uit de hand gelopen  grapje  ten koste van mijn  huisgenoot. Wat mij nog veel meer verbaast, is de omgekeerde Fortisbeweging die de  bezoekcijfers  hebben genomen  tijdens deze periode. Op een handjevol  usual suspects  na heb ik geen flauw idee wie al die mensen zijn, laat staan wat ze in godsnaam aan deze stukjes vinden, maar ik kan niet zeggen dat het mij koud laat. Bedankt dus, wie jullie ook mogen zijn.

11 Comments The streets are crammed with things eager to be held

  1. SFY

    Is dat wat succesvolle mensen doen? Dat wist ik niet. Ik kijk nochtans altijd naar Dragon’s Den.

  2. Daniël

    Mag ik ook meedoen aan de kostuummeetings? Eigenlijk zou ik die moeten organiseren, want ik heb drie (!) kostuums, en de heren Rötelflöt en Yezerskiy elk maar één.

  3. Daniël

    Oh, excuseer! Van de mijne is er dan ook nog eens geen één op maat gemaakt, dat is jammer. Maar dat ziet niemand, want ze zitten me alle drie als gegoten.

  4. Professor Rötelflöt

    Van zodra ik opslag krijg (of een nieuw spaarplan op poten heb gesteld), komt er ten huize van Phumazz ook een tweede kostuum in de kast. Met pantermotiefje.

  5. Geert S. Simonis

    Dan gaan de optredens van Dodgy Dodgy pas stijlvolle bedoeningen worden!
    Nu ja, tegen dan speel je al lang in Another Effort.
    Word to the wise, pal, word to the wise!

  6. SFY

    De 2000ste bezoeker van deze maand was iemand op Kotnet om 11.07 vanmorgen. Als die zich meldt, zit er misschien wel een prijs in. Al vrees ik dat ik die prijs waarschijnlijk zelf zal zijn.

Comments are closed.