Ik ben een Tenderfoot

Tien minuten onderweg werd duidelijk dat Geert Simonis de hele avond in cowboymetaforen zou gaan spreken. Ook had hij een spandoek meegebracht om een verzoekje aan te vragen bij Dan “not a jukebox” Le Sac. Ik onderzocht of het fysisch mogelijk was om mezelf alsnog voor de trein te werpen waarop we zaten. Na een tergend lange rit moest mijn nemesis in Brussel drie euro en twintig cent betalen voor een ijsje niet groter dan mijn pink. Ik geloof in karma.

Zo zag mijn  Domino 10 eruit:

Laura Dockrill draagt een schreeuwerig kleedje. Dat past, want zij is een schreeuwerige mevrouw. Overdreven druk en met schelle stem brengt zij vreemde gedichten waarvan er veel over de liefde gaan en sommige echt mooi zijn. Omdat de zaal niet wil zwijgen, sluit ze vriendschap met de paar mensen die wel luisteren. Wij luisteren wel. Een high five met Geert mislukt, maar Laura roept hem toch het podium op om haar boek te promoten in het Nederlands en gebrekkig Frans. Als dank schuurt zij haar lichaam tegen hem aan en mag hij een exemplaar houden. Die Geert, ge kunt daar nu eens nergens mee komen.

Zeker luisteren: Mazes.

B. Dolan is een reus in een overall. Hij draagt een masker van George W. Bush. Wanneer hij dat afzet, draagt hij een masker van Omid Djalili. Na een dreigende intro – met soundbyte van Dick Cheney – barst het onweer los: drie kwartier politieke hiphop, smerig en hard en over onderwerpen als geld en macht en de giframp in Bhopal. Tot op dit moment was  ik vergeten  hoeveel ik eigenlijk van hiphop hou.

Zeker luisteren: Marvin.

dan le sac vs Scroobius Pip zijn nog niet helemaal ingewerkt na hun vakantie, maar ik zie niemand die zich daaraan stoort. Na de teleurstelling van Rock Herk krijgen we vandaag wél een enthousiast publiek in een broeierige, kleine zaal. Het tweede album heeft veel meer pompende dansliedjes gebracht om het zwaardere werk te helpen doorslikken. Tijdens het enige dode moment haalt Geert zijn spandoek boven. Na een kort praatje met Pip klimt hij opnieuw het podium op om met zijn balpen  Ain’t no fun aan de setlist toe te voegen. Die Geert, ge kunt daar nu eens nergens mee komen.

Zeker luisteren: Cauliflower.

Het was een vreemde avond, het was een goede avond. Het was een avond waarvan ik mij alleen de muziek zal herinneren. Mag ik het volgende citaat nog een allerlaatste keer gebruiken?

Thou shalt not use poetry, art or music to get into girls‘ pants:
use it to get into their heads.