What you call a faux pas sounds like peut-être to me

Net zoals mijn grote idool hou ik van gadgets. Net zoals hij koop ik enkel nieuw speelgoed om mezelf te trakteren wanneer ik het verdien. Daarom heeft hij twaalf computers en zestien iPods, en ik vooral veel spaargeld.

De voorbije weken heb ik veel wakker gelegen. Dat stoort niet, slapeloze nachten zijn de meest productieve. Alleen vertik ik het om het licht aan te doen, en al helemaal om in het donker aan een koud bureau te gaan zitten typen. Bestond er maar een alternatief. Klein, licht, snel en altijd binnen handbereik. Nastia Luikin, bijvoorbeeld, met een pen met een lampje.

Of, iets legaler: een Asus Eee. Het goedkoopste model kost minder dan een nieuwe gsm of digitale camera, ziet er even goed uit als een Macbook en zelfs Gary Glitter heeft nog nooit zoiets kleins op zijn schoot gehad. Dat formaat heeft zelfs geen enkel nadeel: mijn ranke meisjesvingers dansen over het toetsenbord en de letters in OpenOffice zijn perfect leesbaar.

Geen vervanger voor mijn oude thesislaptop, zeker niet, wel een ideale tekstverwerker en internetmachine voor onderweg. Ik hoop nu al een beetje dat ik vannacht niet kan slapen. En jij, Nastia?