You’re a bedtime story. The one that keeps the curtains closed.

Als er geld te verdienen viel met onafgewerke ideeën, zou ik nu al een leven leiden van alcohol, slechte vrouwen en rijstpap met fruitcocktail. Quod non. Omdat ik, net als iedereen, mijn tijd stop in die paar werkjes die misschien ooit nog eens wat zullen opleveren, moet ik regelmatig een idee schrappen waaraan ik al behoorlijk gehecht ben geraakt. Gelukkig heb ik deze site nog als vangnet.

Tijdens mijn studentenjaren heb ik, u weet zelf ook wel hoe dat gaat, op verschillende plaatsen in Leuven de nacht doorgebracht. Over al die plaatsen valt wel een verhaal te vertellen, en dat is precies wat ik wil doen: ik heb tien adressen uitgekozen om een kort stukje over te schrijven. Dat kan een anekdote zijn, één enkele foto, een tekening of misschien zelfs – gruwel –  poweezie.

Ik had al een paar verhaaltjes afgewerkt, maar die stonden op een usb-stick die het net begeven heeft. Die moet ik nog reconstrueren. Eens dat gebeurd is: twaalf weken lang, tien plaatsen, hier onder de titel ‘nachten’. U merkt het wel.

nachten