Vinkenoog

Ik wil op alles dieper ingaan,
ik wil voor alles tijd, om uit te leggen, vast te leggen,
te verklaren,
maar de plaat draait verder,
en mijn stem ligt vast
in een zwarte groef

Er is te weinig tijd, en omdat er te weinig tijd is willen wij dat er van ons iets achterblijft. Een brief waarvan haar man niet weet dat ze hem bijhoudt, een vergeelde foto in een portefeuille, een stem uit de groef van een lp die iemand op een rommelmarkt heeft gekocht omdat hij de hoes zo mooi vond.

Vandaag vraag ik u maar één ding: klik hier  en download Ritmebox. Het kost u niets, en Simon Vinkenoog zal tenminste nog negentien minuten verderleven.

2 gedachten over “Vinkenoog

  1. Geen letter over z’n overlijden heb ik gehoord op het nieuws, amper een voetnoot op teletekst. Niets dat beklijft en alles zal verdwijnen, zullen we dan maar zeggen.

  2. Het VRT laatavondjournaal had toch nog een mooi stukje bij elkaar gemonteerd. Dat ging voor zestig procent over marihuana, maar gelukkig hadden ze ook wondermooie beelden van hem en Ringnalda. En ik deed ondertussen de afwas, want wat moet een mens anders?

Reacties zijn gesloten.