Mailen met Jef

Afgelopen week kreeg ik een lange brief in mijn mailbox. De eerste zin trok al meteen mijn aandacht: “Beste mensen, wij kennen elkaar door onze familieband, wij zijn buren, kennissen via het verenigingsleven of ons vroeger werk”, meldde de afzender mij. Leuk, want als er iets is dat ik graag doe is het wel corresponderen met familie, buren, kennissen via het verenigingsleven of vroegere werkmakkers.

Mijn vreugde was van korte duur. Al snel bleek dat ik de briefschrijver, Jef Keymeulen, helemaal niet ken. Meer nog: de mail was niets meer dan propaganda voor de Lijst Dedecker. Mijnheer Keymeulen, Jef voor familie, buren, kennissen of oud-collega’s, heeft ergens op het internet een reeks e-mailadressen gevonden en maar meteen besloten om iedereen op die lijst aan te schrijven.

Ik heb mijn familie, buur, kennis of vroegere collega dan ook een vriendelijke mail teruggestuurd met de vraag hoe hij aan mijn adres is gekomen. Liberalen, zeker échte liberalen zoals de LDD’ers, zijn toch grote voorvechters van de privacy van het individu? Tot op heden geen antwoord, maar ik blijf aandringen.

De eerste mail van de heer Keymeulen (5 juni) is hier te lezen, mijn antwoorden hier (6 juni) en hier (10 juni). Een mooie foto van Keymeulen (links) en de cactussen die hij met veel liefde kweekt, kan je hier bekijken.