Kamermuziek

Als ik dan toch een echte blogger ga worden, kan ik het mezelf maar beter zo comfortabel mogelijk maken. Eén van de trucs om dat te doen, is het herkauwen van leuke posts die ik bij iemand anders heb gelezen.  Met een beetje geluk  kent  mijn  vijfkoppige publiek die artikels nog niet, en bingo:  instant succes.

Het stukje van vandaag heb ik van Blog 2.0. In 1993 begon de  Amerikaanse Nina Katchadourian met  haar project  ‘Sorted Books’. Het concept is verrassend eenvoudig: je haalt wat boeken uit je kast en stapelt ze zo dat de titels een gedicht vormen. Dat kan  enorm mooie dingen opleveren, zoals  dit of dit, of dit.

Blog 2.0 probeert nu zoveel mogelijk Nederlandstalige stapelgedichten te verzamelen, en ik probeer jullie hier warm voor te maken. Al lijkt het allemaal veel makkelijker dan het is: als je zoals ik teveel Nederlands, Engels en non-fictie door elkaar hebt staan, zijn de mogelijkheden erg beperkt. Of weet er iemand iets  dat rijmt op  A history of narrative film?

Na lang puzzelen heb ik dan toch iets kunnen vinden, al werkt het alleen door de (al bij al niet zo slecht gevonden) woordspeling.

Kamermuziek

De mythe van de parlementaire democratie:
kamermuziek
tegen de vertwijfeling.