We don’t need scatting at this point

“Alles anders”, zou mijn leuze worden voor dit nieuwe jaar. Geldt dat dan ook voor deze website? In dat geval geef ik graag een stukje eigenzinnigheid op om het volk te geven wat het volk verlangt. Minder meta, minder mening, meer fragmenten uit mijn zwaar gefictionaliseerde dagboek. Nog vaker dan nu al het geval is, zal ik kladjes recycleren uit mijn schriftje met de dubbeltitel Een meisje is altijd een beetje slechtgezind (het weinig amoureuze liefdesleven van San F. Yezerskiy) en Drie corners is een penalty (de redelijk gelukkige jeugd van San F. Yezerskiy). Wat ik wel weiger op te geven, is het maandelijkse overzicht van mijn bijdragen aan Het Laatste Uur. Voor januari:

NachtTender is the night (The Triffids). Oftewel “The long fidelity”, het enige nummer dat YouTube niet kent. Ik heb nog een heel sterk verhaal over de nacht liggen, maar dat durf ik niet te vertellen op de radio. Ik weet hoe het afloopt met anekdotes over meisjes.

Auto’sCar (Built to Spill). Eigenlijk wou ik Drive van The Cars, maar dat is een liedje voor janetten. Geen idee hoe ik Built to Spill heb leren kennen, maar ik herinner mij wel dat ik er voor het eerst naar heb geluisterd op mijn kot in de Bogaardenstraat, een kamer met een geweldig balkon. Auto’s rijden nergens beter dan over Memory Lane.

NieuwApply some pressure (Mark Ronson). Als het van mij afhing zou er alleen nog maar Mark Ronson gedraaid worden in Het Laatste Uur. Maar het hangt niet van mij af, he? Nee, San moet zijn grenzen kennen. Grenzen schmenzen: here comes the fuzz, y’all!

Vandaag ben ik een koffie gaan drinken met Geert Simonis, bekend van Het Laatste Uur en deze week ook van alle andere media. Het deed mij goed hem nog eens te zien. Binnenkort gaan we samen op uitstap naar Nederland en naar een heus dartstornooi. Ik kijk er al naar uit om hem opnieuw beu te mogen worden.