When you were young, as the radio would talk you off to sleep

Dat Het Laatste Uur ook perfect zonder mij kan, heeft april bewezen. Voor de thema’s ‘Dokter, dokter’ en ‘Rood’ had ik respectievelijk Eels en Billy Bragg voorzien, maar vind maar eens de tijd om daar een woordje uitleg bij te geven. De twee andere onderwerpen kon ik echt niet laten liggen:

Treinen – Waterloo sunset  (The Kinks). Over Terry en Julie. Over hoe het vroeger allemaal zoveel beter was, toen je de zon nog kon zien ondergaan in de Theems vóór de Eurostar weer vertrok.

Geld –  What a waster  (Adam Green). Een nummer van The Libertines, maar deze cover is nog veel mooier. Als Radio 1 ooit een lijst maakt van de grootste songschrijvers van de afgelopen tien jaar, dan kunnen ze Green en Doherty meteen bovenaan zetten. Maar daarover binnenkort meer.

Over Radio 1 gesproken, de hoge heren aldaar zijn zich aan het beraden over de toekomst van Het Laatste Uur. Maak alstublieft uw appreciatie voor het programma kenbaar op de website, of door lid te worden van de protestgroep op facebook. Het is voor uw eigen goed: als ik mijn hobby kwijtraak, ga ik op zondagavond weer achter uw dochters aan. Of uw moeders. U weet dat ik het zou durven.