De Joke Schauvliege Challenge 2010

Wij kunnen ons hier wel een beetje zorgen zitten maken over de staat van het Vlaamse cultuurlandschap en de nieuwe minister met de vinger wijzen, maar is er eigenlijk iemand die zélf actie onderneemt? Moet het dan echt altijd van mijn kant komen? Mij goed, hoor. San F. Yezerskiy introduceert: de Joke Schauvliege Challenge 2010.

De opzet is eenvoudig. Er moet meer klapvee naar onze Vlaamse theaters en ik zal dat peloton op sleeptouw nemen. Van augustus 2009 tot augustus 2010 zal ik iedere maand minstens één theatervoorstelling bezoeken en daar hier, op dit kleine stukje internet dat ik mijn thuis noem, een stukje over schrijven.

Daarbij leg ik mijzelf een aantal regels op die, wat had u gedacht, volledig in mijn voordeel spelen. Ik maak geen onderscheid tussen professioneel theater en amateurtoneel, hybride vormen zoals muziektheater zijn ook toegelaten en wanneer ik meer dan één voorstelling bijwoon in dezelfde maand, kan ik mijn extra  credits overdragen naar de maand daarop.

De bedoeling is dat er na één jaar twaalf stoeltjes minder hebben leeggestaan. En als u meedoet, kunnen dat er nog veel meer worden.  Schreeuw hieronder luidkeels: “Ja! Ik doe mee!” en één keer per maand houden wij elkaar op de hoogte van ons succes en ons falen.  Als achteraf blijkt dat u maar tot zes bent geraakt, zal niemand u uitlachen. Meer nog: de kans is groot dat u in de volgende regering terechtkomt.