Een wereld vol watten

Twee weken geleden beloofde ik iets nieuws. Ik hou mij altijd aan mijn beloftes.

Bijna een jaar geleden leerde ik dankzij Het Laatste Uur Louis Van Dievel kennen, baas van deredactie.be en schrijver van de beste boeken ter wereld. Diezelfde Louis Van Dievel heeft mij maandenlang bespioneerd en mij uiteindelijk gevraagd of ik geen column wou schrijven op de site van zijn nieuwsdienst. Een  aanbod dat ik niet kon afslaan.

Ik kan het toch geen werk noemen als iemand mij komt vragen om te doen wat ik altijd doe: mij halfverdrietig door het leven krabben en daar af en toe iets bij opschrijven? Mijn eerste bijdrage gaat over God en Poeske Scherens en staat, met een beetje vertraging, hier online.

(Mijn naam is verkeerd geschreven en er staan gekke tussentiteltjes in de tekst. Zo wil Louis mij met beide voeten op de grond houden. Er wordt goed voor mij gezorgd.)

Hoe zei Jan Mulder dat laatst nog? “Een columnist is geen schrijver, maar een waarnemer, een béschrijver.” Ik ben nog steeds gewoon die wanker met zijn schriftjes. Maar we gaan ons amuseren, daar op die andere site.

15 Comments Een wereld vol watten

  1. Amanda

    Ik heb het gelezen en vond het leuk, je bent nog steeds de beste schrijver die ik ken en dat zal je vast wel altijd blijven.

  2. Maarten

    Ik schud je de hand, met oprechte felicitaties en complimenten over de fijne observaties en stilistische kwinkslagen; maar iets te hard, zodat je wel in mijn ogen moet kijken en er de lichte jaloezie en competitiedrang in opmerkt.

  3. Katrijn

    Maar Lieve jij.
    Wat staan jouw woorden daar mooi, en wat koos je ze juist uit het scala van de Nederlandse taal. Laat alles rondom jou zo zacht zijn, dat het eventjes duurt voor je huid registreert dat ze gestreeld wordt.

    Gefeliciteerd. Laat het nog lang zo mooi wo(o)rden

  4. Katrijn

    O, en los daarvan ben ik ook jaloers natuurlijk. Ondanks mijn borsten.

  5. SFY

    Ach Koen, ik word langs alle kanten bemoederd. Het is mijn eigen Beatlemania, alleen met minder gegil en met meer “ziet dat ge een jas aandoet” en “hebt ge wel genoeg gegeten?”

  6. die johan

    Dit zat er even hard aan te komen als die zwarte medemens van de Jeugd Van tegenwoordig. Welgemeende gelukwensen.

  7. herman

    Proficiat! Waar is de tijd dat ik dat ook nog met een sterretje kon zeggen? Vijf sterren voor San F.!

Comments are closed.