Tiny tears make up an ocean

Twee weken geleden heeft Stuart Staples een optreden van Tindersticks stilgelegd omdat het publiek zijn kop niet wilde houden. Ik bewonder dat. Ik zou dat ook bewonderen als ik zelf in de zaal stond en een voor mij veel te duur ticket had gekocht. Een stukje van die bewondering zit in:

Kuilen in de vluchtweg.

Ik heb Tindersticks waarschijnlijk leren kennen in de tijd dat ik nog ergens bij hoorde, toen ik nog een studentenkring en een fakbar had. Eén keer per jaar was het daar Duistere Zondag. Dan draaide Michel de plaatjes en ik schonk het bier, vooral omdat ik op die manier zeker niets van de muziek zou missen. Er zat nooit veel volk maar dat vonden wij niet erg, dat paste wel, en af en toe kwam er een flurk vragen of er niets vrolijkers op mocht. Daar lachten wij dan eens smakelijk mee. Tegen een uur of drie zette ik de krukken ondersteboven op de toog en dweilde ik schraal bier en glasscherven en sigarettenpeuken weg. Dat waren schone avonden, jongen, maar krijg zoiets maar eens uitgelegd.

6 Comments Tiny tears make up an ocean

  1. Wannes

    Klinkt heerlijk.
    Ik zag Tindersticks jaren geleden een keer optreden in de kerk (basiliek? kathedraal? ik weet ook niks van astrologie) van Ieper, en op de eerste rij zaten drie bakvissen te leuteren over hun nieuwe schoenen. Stuart maande toen zijn band tot stilte en kwam de meisjes persoonlijk vragen ‘if they could please shut the fuck up’.
    Ik heb zelden bakvissen zo snel zien krimpen.

  2. michel

    Michel zijn boek raakt waarschijnlijk nooit meer af, ik ga maar eens aan een kathedraal beginnen denk ik.

  3. michel

    In mijn fantasie worden die paar bestaande hoofdstukken na mijn heengaan door een van mijn (och, who am I kidding, iemand anders’) erfgenamen afgewerkt en zal er meewarig het hoofd geschud worden. “Hoe konden we daar ooit nieuwsgierig naar geweest zijn” zal de meest gehoorde kritiek zijn, maar vanuit het schemer zal ik zieden omdat het helemaal niet is geworden zoals ik wou. Maar met de royalties wel mooi een bladgouden graf monument, dat wel ja.

Comments are closed.