In the midst of life we are in death, etc.

Wat ik het liefst doe op een onbeschreven zondag als deze, is in de auto  stappen en een paar uur rondrijden met The Smiths loeihard in de cd-speler. Jammer genoeg  hebben de  ecofascisten  weet gekregen van mijn hobby en raak ik zonder verdomd goede reden niet meer voorbij de stakingspost van ijsbeervrienden  aan mijn garagepoort.  Ik heb hen dan maar beloofd dat ik tussen Louder than bombs en Hatful of hollow door toch  even  zou stoppen  bij de openingsreceptie van de Gonzo Archives live show 2008.

Maar alle charmante, intelligente en broodnodige maatschappijkritiek even terzijde: ik ben al jaren een enorme fan van de Archieven.  De tentoonstelling die  ook u ja u kan  bezoeken  wordt gehouden in de verrassend mooie ruimte boven een  doordeweekse art supplies store in Zonhoven. De gedichten van doctor Gonzo dienen er als afwisseling dan wel aanvulling op  de schilderijen van Noëlla Troonbeeckx, en dat werkt:  je kan moeilijk zeggen  dat een van de twee de andere naar de achtergrond verdringt.

Gonzo heeft zijn beste werk de meest centrale plaats gegeven, en dat is een prestatie op zich. Uit mijn beperkte ervaring weet ik dat je sterkste teksten niet altijd diegene zijn waaraan je ook het meest bent gehecht. Wie heel goed oplet, kan  tussen de tekeningen  trouwens  nog een  paar woorden  van  yours truly  ontdekken. Voor alle duidelijkheid: dat vind ik een eer, geen verdienste.

soren7.jpg

Ik ben nog niet zo lang bezig als opiniemaker, dus verwacht ik ook niet dat iedereen nu  speciaal naar Zonhoven afzakt om  deze tentoonstelling te bezoeken. Maar wie de volgende weken  in de buurt rondhangt, moet er maar eens een uurtje stoppen. De show loopt nog tot 27 januari, iedere dag tussen 9.30 en 17 uur. Vanaf 13.30 uur op zondagen als deze.

2 Comments In the midst of life we are in death, etc.

Comments are closed.