Lewis

You know me, I like to dream a lot
of this and that and what there’s not.
But mainly, I dream of you a lot.

Al een week in mijn hoofd. Vreemd, voor een nummer dat snelsnel geschreven is voor een stomme reclame-schnabbel.

Iets verderop in mijn hoofd zit een bij momenten fascinerend Sint-Lukas eindwerk van dit jaar. Ik heb nog maar een paar filmpjes kunnen bekijken en het Antwerps werkt wat op mijn zenuwen, maar ik vind het nu al jammer dat ik de site te laat heb ontdekt om het dagboek live te volgen.

4 gedachten over “Lewis

 1. Uiteraard zijn er slechtere nummers om mee in je hoofd te zitten. Meneer Petit bijvoorbeeld heeft nogal last van een Rode Marco Borsato-afkeer. En die man is pertang iets gewend qua kutmuziek. Los daarvan leid ik uit je laatste zin af dat je een tegenstelling ziet tussen muziek die een mens emotioneel raakt en muziek die louter is geschreven vanuit economische motieven.
  Ik denk toch dat er een ruime doorsnede is tussen de twee categorieën. Denken we maar aan You Keep Me Hangin’ On dat de professionele hitmakers Holland/Dozier/Holland in elkaar draaiden terwijl ze de kassa al hoorden rinkelen. En dat Lewis zo casual naar zijn hand zette.
  Ik denk verder aan You’ve Got A Friend van Carole King maar dat is omdat de versie van Al Green daarstraks door mijn vertrekken waaide. Het was veel te warm in die vertrekken. Misschien warmt Al Gore echt op.
  Tot zover.
  Tot strakjes.

 2. Ik praat niet meer tegen jou, want jouw losbandige gedrag heeft een slechte invloed op mij.

  Dit gezegd zijnde gaat het mij uiteraard niet om het prijskaartje dat aan het nummer hangt. Als Lou vandaag een mooi horloge draagt, gun ik hem dat van harte.

  Het verbaast mij alleen dat een nummer dat minder tijd heeft gekost om het te schrijven dan de 5:28 minuten dat het lang is, waaraan je dat ook duidelijk kan horen én dat absoluut geen enkel catchy element bevat, na een keer luisteren toch een hele week in je hoofd kan blijven zitten.

  Nu goed?

 3. Wat is dit, de commissie McCarthy? Heb je niets beters te doen? Geen veelbelovende, aantrekkelijke non-fictieschrijvers meer die je in Amy Winehouse wil veranderen?

  Werk wat aan je thesis.

Reacties zijn gesloten.