Cut your losses, shoot the poets

Ik ben geen dichter, goddank. Eigenlijk kunnen alleen internethypes mij enthousiast genoeg maken om toch eens wat poëzie te proberen. Vorig jaar waren er de stapelgedichten, dit jaar organiseerde Austin Kleon een wedstrijd voor Newspaper Blackout Poems. Het concept is even simpel als briljant: als schrijven toch vooral schrappen is, heb je alleen een viltstift nodig om een goed gedicht te maken.

Dat valt dus sterk tegen: na een halve dag klooien heb ik het opgegeven. Misschien heb ik te weinig geduld, misschien lees ik de verkeerde kranten, maar ik ben in ieder geval lang niet de enige die alleen maar bij bagger uitkomt. Het enige écht goede resultaat in het Nederlands staat op de weblog Gemarkeerd:

2 Comments Cut your losses, shoot the poets

Comments are closed.