Orbiting your living room

Na een behoorlijk lange radiostilte — en ik beloof dat ik dit niet als woordspeling bedoel — ben ik deze week opnieuw iedere dag te horen in het middagjournaal van Nieuwe Feiten op Radio 1. Iedere dag om iets voor één, in uw auto of via de website van het programma. Na afloop komen alle afleveringen daar ook online.

Wachten tot je landt (3)

(maart 2014)

Ik nam een afslag te vroeg, waardoor ik gedwongen werd een binnenweg te  nemen via een drietal kleine dorpen, die  door dezelfde hoofdweg met elkaar waren verbonden. Vlak  voor het binnenrijden van het tweede  dorp moest ik aan de kant gaan staan voor een rij praalwagens onderweg naar een carnavalsstoet. Drie tractoren trokken elk een oplegger, versierd met groteske koppen van plaatselijke beroemdheden die ik niet herkende.

Continue reading

Rorschach

Begin dit jaar werd ik door de heren van grafisch collectief sorryklaas;) gevraagd of ik een bijdrage wilde leveren aan een eenmalig magazine – een themanummer over de donkere kanten in het hoofd van creatievelingen.  Waarschijnlijk was het de bedoeling dat ik een tekst zou schrijven, maar omdat dat net hetgeen is wat mij zo veel moeite kost, heb ik in de plaats daarvan een tekening geknipt en geplakt.

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni worden alle tekeningen voor het magazine tentoongesteld in het centrum van Gent. Ik zal vrijdag allicht de opening bijwonen. Wie zich die avond toevallig in de buurt bevindt, is bij deze van harte uitgenodigd. (Meer nieuws over het magazine volgt later.)

Collecting gossip and toys

Even drie dienstmededelingen over mijn werk, dan zijn jullie op de hoogte.

1. Deze week heb ik mijn allerlaatste column geschreven voor Jobat. Dat was nodig, want ik deed het niet meer graag. Het format was te lang voor de anekdotes die ik het liefst vertel, zodat ik langzaamaan begon af te glijden naar wat ik nooit wilde worden: iemand met een Mening. Vanaf nu schrijf ik dus alleen nog maar hier en in stilte, voor en over mezelf.  Geen probleem voor Jobat, overigens, want ik zal worden opgevolgd door Maartje Luif, een heerlijk schrijver die ik ook graag een vriendin mag noemen, omdat dat mij met zoveel trots vervult.

2. Over Maartje gesproken: op donderdag 8 november zullen zij en ik, samen met nog heel wat mooier volk, aanwezig zijn op een speciale editie van De Werkplaats Verschuift op de Boekenbeurs. Van pakweg ‘s middags tot pakweg sluitingstijd zal ik stukjes schrijven, hourly comics tekenen en wrijfletters wrijven voor het oog van elke kookboekliefhebber van het land. Ook jullie zijn natuurlijk meer dan welkom. Kom kijken, alsjeblief.

3. En diezelfde week, van 5 tot 9 november, zal ik eveneens elke dag te horen zijn op Radio 1. De lieve mensen van Nieuwe Feiten hebben mij gevraagd om hun intussen befaamde dagboek te verzorgen en geen sprake van dat ik de kans laat schieten om de natie te vertellen over de kleine dingen die mijn leven de moeite waard maken. Dagelijks dus, enkele minuten vóór acht op Radio 1, of achteraf op het internet.

Ik panikeer al een beetje, maar ik panikeer altijd een beetje. Nu even wijn.